לפני כחודש היינו כמה חברים ואנשי צוות מקלאבהאוס עפולה בכנס יספר"א השנתי באוניברסיטת תל אביב. השנה זה היה כנס העשור, ובו התארחה האחת והיחידה ד"ר פטרישיה דיגן. דיגן היא שם דבר בעולם בריאות הנפש, צרכנית נותנת שרות שהיא גם פסיכולוגית קלינית, מהפכנית של ממש. רבים מכירים אותה מהנאום המפורסם שלה משנת 1988 על הלב של מתמודדים והפגיעות שלו.
במהלך הכנס פטרישיה העבירה שתי הרצאות ואפשרה שאלת שאלות מהקהל. היא דיברה על ריפוי אישי, שזהו מודל אישי שלה אותו היא פיתחה והוא מוכר מאוד בתחום בריאות הנפש, על פי מודל זה אנשים שמתמודדים עם מחלה נפשית יכולים לעזור לעצמם בדרכים אינדיבידואליות שאותן הם מוצאים בעצמם, דרכים אלו משלימות את הרפואה הקונבנציונלית. על פי מודל זה יש חשיבות שמתמודדים יוכלו למצוא את מה שעוזר להם באופן אישי, וליישם זאת בשביל להגשים את המטרות הייחודיות שלהם. כך למשל רפואה אישית יכולה להיות גינון, תרגילים במתמטיקה, טיפול בכלב, שמיעת מוסיקה ועוד ועוד. מטרות אישיות יכולות להיות אימהות, עיסוק במכונאות, ועוד ועוד.
על פי מודל זה הרפואה הקונבנציונלית אמורה לעזור למתמודד להגשים את מטרותיו בחיים ולא לחסום אותו מלהגשים אותן, לכן יש צורך באיזון נכון. לאיזון זה אפשר להגיע באמצעות תובנה של המתמודד לגבי מה שחשוב לו ובהמשך גם שיתוף בכך של הגורמים הטיפוליים והמקצועיים.
דיגן סיפרה על החברה אותה הקימה, שבין היתר עוזרת למתמודדים לגלות מה חשוב להם ומה יכול להיות בשבילם "ריפוי אישי", ובהמשך גם לתמצת במילים דברים אלו כך שיהיה אפשר להעביר את המסר לעובדי השיקום והטיפול.
היא סיפרה גם על הסימולציה שפיתחה, המאפשרת לאנשים לחוות איך זה מרגיש כששומעים קולות תוך כדי עשיית פעולות חיים שגרתיות. מחקרים גילו שאנשים שניסו את הסימולציה גילו אמפטיה רבה יותר כלפי אנשים ששומעים קולות לאחר שהשתתפו בה.
בנוסף דיגן סיפרה את סיפורה האישי, שבו תיארה בין היתר תקופות של ריקנות בחייה ואיך החיים הוציאו אותה מזה על ידי תחושת ייעוד ומטרה אישית שהתפתחה אצלה. היא הסיקה מכך שיש חשיבות שמתמודדים יחוו חיים משמעותיים ויזהו את מה שהם רוצים להגשים בחייהם, זאת כדרך להחלמה אישית. היה לה חשוב להעביר את המסר שבמידה והסביבה תבין זאת, תעודד לכך ותתמוך בכך, ההחלמה האישית של האדם המתמודד עם מחלה נפשית תהיה טובה יותר.